zondag 6 april 2014

Granola


Enkele weken terug, in Kopenhagen, maakte ik er voor het eerst kennis mee: Granola.
Granola is een mix van granen, noten, zaden en gedroogde vruchten. Een soort muesli, maar dan geroosterd in de oven. Daardoor lekker knapperig en de smaken zijn hierdoor nog intenser. 
Omdat ik zoek naar een alternatief voor brood, ben ik het zelf gaan maken. 
Het ruikt heerlijk, is lekker en ziet er prachtig uit!

Nodig:
* 150 gram havervlokken, 80 gram pompoenpitten, 25 gram chiazaad, 50 gram pecannoten, 50 gram walnoten, 50 gram kokosolie, 4 eetlepels agavesiroop, 4 gedroogde vijgen, 50 gram rozijnen.



Hak de pecannoten, walnoten en vijgen grof. Smelt de kokosolie op lage temperatuur.
Meng de havervlokken,de pompoenpitten, het chiazaad, de pecannoten, de walnoten, de kokosolie en de agavesiroop door elkaar. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het geheel in een oven van 175 graden roosteren tot de zaden bruin zijn.
Wanneer het mengsel afgekoeld is, kun je de rozijnen en de gehakte vijgen toevoegen.
Je kunt de granola ongeveer een week bewaren. Daarna wordt hij minder krokant.

Lekker met sojayoghurt en een snufje kaneel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten