vrijdag 7 november 2014

Gewoon.....wat wij aten.


Gewoon, wat wij op een doordeweekse dag aten.
Van alles wat. Niets speciaals voor in huis gehaald. Beetje dit, beetje dat. Maar wel nagedacht over kleuren en smaken.  
Favoriet bij onze kinderen.

Nodig kinderbordje:
* couscous, falafel, gekookte schijfjes winterpeen, gehalveerde kerstomaatjes, schijfjes komkommer, schijfjes appel, ongezouten cashewnoten, blokjes feta.

Couscous koken volgens de gebruiksaanwijzing. Paar eetlepels op een bord scheppen. Falafel maken (zie voor eenvoudig recept hieronder). Falafel, tomaatjes, komkommer, appel en blauwe bessen rondom de couscous schikken. Cashewnoten en blokjes feta er over heen strooien. Beetje zout en peper en wat olijfolie er over heen druppelen.

Nodig grote-mensen-bord:
* Zoals het kinderbordje. Ik laat het fruit dan weg en voeg verse pepermuntblaadjes (geknipt) en schijfjes avocado toe.





Falafel bestaat uit kikkererwten met kruiden. Je kunt dat natuurlijk zelf maken. Ik gebruik vaak deze falafel mix, te koop in natuurvoedingswinkels. Deze falafel is voor mij precies goed: smeuïg, kruidig en makkelijk te bakken.
Je hoeft enkel water toe te voegen en balletjes te draaien. Deze druk je een beetje plat en bak je daarna in hete olie.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten