donderdag 2 oktober 2014

Crackers


Toeval.......of niet?
Zondagochtend maak ik speltcrackers. 's Avonds kijk ik 'Heel Holland bakt'. Hé, zij bakken mijn speltcrackers!
Je hebt dus misschien al gezien hoe dit in zijn werk gaat. 
Van mij dan hier de ingrediënten. 
En, deze crackers lukken dus (bijna altijd) wél!

Nodig:
* 150 gram speltmeel, 30 gram havervlokken, 20 gram sesamzaad, 20 gram lijnzaad, 30 gram pompoenpitten, 30 gram kokosolie, halve eetlepel zout, 150 ml water.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen twee vellen bakpapier. Dan blijft je deegroller niet aan het deeg plakken.


Haal het bovenste vel bakpapier er af en leg de lap deeg met bakpapier op de voorverwarmde bakplaat in de oven.
Na 5 minuten haal je de bakplaat met het deeg uit de oven en snij je het deeg in rechthoekige stukken. Dan weer terug in de oven.
Je laat het geheel nu nog ongeveer 30 minuten bakken. Af en toe de oven even openen om het verdampte vocht te laten ontsnappen.
Haal de crackers uit de oven wanneer ze een lichtbruine kleur hebben.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten