woensdag 6 augustus 2014

Op reep


Afgelopen weken geen nieuwe recepten geplaatst. Vakantie. 'Ik was op reep'. Of te wel: ik was er even tussen uit; de hort op. 'Op reep zen', zeggen ze in Brabant.

Vandaag maakte ik deze repen. Een suiker- en glutenvrij alternatief voor, de door ons veel gegeten, mueslirepen. 
Lekker tijdens het sporten. Of er na. Of op alle andere momenten.

Nodig:
(voor 5 reepjes)
* 8 gedroogde dadels, 50 gram ongebrande noten (bijv: hazelnoten en amandelen), sesamzaad, snufje kaneel

Pureer de dadels met een staafmixer of in de keukenmachine of hak ze heel fijn met een mes.
Hak de noten grof. Meng de noten en het kaneel door de gepureerde dadels.
Vorm kleine reepjes en wentel deze door het sesamzaad.
Leg ze op een stukje bakpapier en bak vervolgens 15 minuten in een oven van 150 graden.
Laat goed afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten