donderdag 24 april 2014

'Bitter Sweet Symphony'


Zoet fruit en bittere (rauwe) chocolade: VERRUKKELIJK! (En dat is een understatement).

De knotsen van aardbeien doopte ik in de vloeibare rauwe chocolade die ik over had na het maken van bonbons gevuld met gedroogde vijg.

Nodig:
50 gram cacao (geen droste o.i.d. maar cacao uit de natuurwinkel),  40 gram cocosolie, 1/2 eetlepel kokosbloesemsuiker (ik gebruik deze), enkele gedroogde vijgen, een siliconen bonbonvorm (verkrijgbaar bij o.a. Xenos).

Verwarm de kokosolie in een pannetje. Heel kort. Kokosolie wordt snel vloeibaar. Zorg dat hij niet heet wordt. 
Voeg de kokosbloesemsuiker toe. Roer het geheel tot de kokosbloesemsuiker een beetje opgelost is. 
Vervolgens de cacao toevoegen en goed roeren tot alle klontjes cacao opgelost zijn. 
De vijgen heel fijn hakken. Eventueel nog met een vijzel zodat het een vaste massa wordt. Maak van het 'vijgendeeg' kleine bolletjes. Zo groot als een kikkererwt ongeveer.
Giet een klein laagje vloeibare chocolade in de vormpjes. Leg in ieder vormpje een bolletje vijg en giet het vormpje daarna verder vol met de vloeibare chocolade. 
Enkele uren op laten stijven in de koelkast. Daarna kun je de bonbons uit de vormpjes drukken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten